Mieke Bles Kunstprijs 2012

Toen Mieke Bles in 2006 afscheid nam als gemeenteraadslid en wethouder is -als afscheidscadeau van de PvdA afdeling Lingewaard – een kunstprijs ingesteld:

de Marieke Bles Kunstprijs.

Deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovend amateur kunstenaar uit de gemeente Lingewaard.
Daartoe is een stichting opgericht: de P.v.d.árt Foundation. De doelstelling van deze stichting is om amateur kunstenaars de gelegenheid te geven hun werk in onze gemeente te promoten.

In 2008 werd uit de vele inzendingen Cor Melchers uit Huissen met zijn schilderijen bekroond. Nadien heeft hij in diverse plaatsen geëxposeerd. In 2010 mocht Joop Jansen uit Huissen de prijs in ontvangst nemen.

Ook dit jaar kunnen kunstenaars weer meedingen naar de prijs. Onder leiding van een onafhankelijke deskundige jury worden de inzendingen beoordeeld. De winnaar van de prijs mag gedurende een aantal weken exposeren in de hal van het gemeentehuis in Bemmel, waardoor een groot publiek kennis kan maken met het werk van de winnende kunstenaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een waardecheque.

Op vrijdag 26 oktober 2012 zal burgemeester Harrie de Vries de prijs uitreiken. Dit vindt plaats om 16.00 uur in het gemeentehuis te Bemmel. Daar zullen ook de ingezonden werken geëxposeerd worden.

Ook ikzelf zal dit jaar weer mee gaan doen, net als in 2008.

Natuurlijk ben ik reuze benieuwd naar alle mooie werken!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.